BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

ВОСТОК вести у Вагнер Центру

 ВОСТОК вести у Вагнер Центру
14.05.2023. год.
Уредник Восток вести недавно је посетио Вагнер Центар у Санкт Петербургу

 


Вагнер група је тајна руска приватна војна компанија. Уговорци, познати као „Вагнеровци“ и „музичари“, боре се у Донбасу од 2014 године. Вагнеровци су такође били укључени у операције у Сирији, Африци и Латинској Америци. Прикривају своје идентитете и до недавно се о организацији мало знало.

Вагнер Центар је отворен 4. новембра прошле године на Дан народног јединства Русије и изазвао је лавину критика у западним медијима.




Комплекс зграда Вагнер центра

Укратко, Вагнер Центар је комплекс зграда у коме се налазе места за бесплатан смештај проналазача, дизајнера, информатичара, као и просторија за експерименталне производње. Мисија Вагнер Центра је да обезбеди удобно окружење за генерисање нових идеја са циљем повећања одбрамбених способности Русије, укључујући и информатичку способност.

Вагнер центар изнутра

У Вагнер Центру смо упознали Гришу, 17-годишњака који је задужен да у својој канцеларији у Вагнер Центру у униформи руског војника игра војно-стратешке видео игрице и преноси то на платформу „Твич“ и „ВК Плеј“. Гриша је већ неко време познат на интернету зато што је трн у оку западним гледаоцима на  „Твичу“.

Гриша



Спровели су нас у просторију где су нам показали трофеје Вагнер групе из СВО, као и реп оборене украјинске беспилотне летелице.

Лансери заплењени од украјинских милитаната


Реп украјинске БПЛ

Након тога су нас довели у просторију за обуку пилота за FPV (first person view) дронове. То је простор са преко 15 најсавременијих компјутера на које су повезани џојстици као код правих цивилних дронова који се свакодневно користе у специјалној војној операцији у Украјини. Сматрамо да би Војска Србије могла да уведе овакав тип симулатора у свој програм, и да на тај начин значајно побољша своју способност за сличне задатке. Предност симулатора у односу на вежбу са правим дроновима јесте та што се симулатор може користити 24/7 и практично нема трошкова, док се код реалне вежбе након сваког камиказа напада мора обезбедити нови дрон од 900 долара.


Просторија за обуку дрон-пилота 


Восток: Ко ће имати прилику да користи ресурсе и простор у овом центру?

Вагнер центар: Центар ће постати привлачно место за људе и предузећа која желе да креирају и развијају пројекте и технологије за унапређење одбрамбених способности и безбедности Русије. Центар ствара могућности за бесплатно постављање проналазача, дизајнера, ИТ стручњака, експерименталне производње, стартап простора и патриотских медија и блогера како би помогли војној индустрији Руске Федерације да постигне резултате. Центар ће подржавати пројекте у развоју ИТ технологија, креирање иновативних војних производа, беспилотних летелица и друге пројекте из области војне електротехнике. Поред тога, спремни смо да подржимо компаније које се баве паралелним увозом производа неопходних за потребе Северног војног округа и снабдевање руске војне индустрије.

Восток: У случају ескалације сукоба у АП Косову и Метохији, да ли србски народ може да рачуна на помоћ Вагнер групе и Вагнер Центра?

Кратко и јасно су одговорили: Да.


Поштовани читаоци, на нашем Tелеграм каналу можете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал - https://t.me/vostokvesti



  • Извор
  • Танјуг
  • Фото: ФедералПресс / Татьяна Буторина/ vostok.rs


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Синиша Љепојевић, угледни србски интелектуалац, ветеран ТАНЈУГ-а, који је деценијама живео и радио у Лондону, а сада је и народни посланик покрета „Ми – глас из народа“, за Братство...


Дмитриј Рогозин, послије вишедеценијске успјешне политичке каријере у Русији, током које обављао високе државне функције након почетка СВО отиснуо се на прву линију фронта. Тамо је у децембру прошле...

Министар спољних послова Сергеј Лавров дао интервју за ТВ канал Русија 24 и РИА Новости.  О датуму завршетка специјалне операције


По мишљењу доктора историјских наука Јелене Гускове, садашњи положај Србије условљен је дугогодишњом политиком једностраних уступака које је Београд чинио у односима са Приштином. А данас Србија нема много...

Традиционални божићни конвој хуманитарне организације \"Солидарност за Косово” стигао је у српске енклаве. Арно Гујон, директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и оснивач организације “Солидарност...


Проф. др Миломир Степић, наш водећи стручњак за геополитику, у интервјуу за портал srbratstvo.ru


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА